Hírek

Katasztrófa-hétvégék és para-péntekek márciusban a Film Mánián!

2013.03.05. - Márciusban az izgalom, a feszültség és a Földünket veszélyeztető elemi csapások jutnak főszerephez a filmcsatornán, de figyelmet követelnek maguknak a horrorfilmek visszatérő sztárjai, a zombik is.

Márciusban minden szombaton és vasárnap katasztrófafilmeket mutat be a filmőrültek csatornája. A március 9-én és 10-én két részben bemutatásra kerülő 10.5 Végveszélyben a Föld főszereplőjét, Beau Bridgest a sci-fi rajongók már jól ismerik a Csillagkapu sorozatból. Jeff Bridges testvére az Amerikai Egyesült Államok elnökeként összefog Dr. Samantha Hilllel, aki egy különleges csapatot verbuvál az ország legjobb tudósaiból és szakembereiből, hogy mielőbb megfejtsék az események mozgatórugóját és megtalálják a legjobb megoldást a következmények kivédésére. A film váratlan meglepetést tartogat! Annyit azért elárulhatunk: nem csak a katasztrófafilmek rajongói, hanem a sci-fi fanatikusok is jól szórakoznak majd.

A film folytatása a március 16-án és 17-én műsorra tűzött 10.5 Apokalipszis története szerint egy hatalmas méretű, pusztító földrengéssel fenyegeti az emberiséget. A földrengés szakértő Samantha Hill gyanút fog, és geológus barátjával együtt igyekszik megfejteni, majd megakadályozni a tragédiát, ami az emberiségre vár. A főszerepben látható Kim Delaney főként sorozatokból lehet ismerős a nézőknek. Játszott a Miami helyszínelőkben és a New York rendőreiben is, utóbbiban annyira jól sikerült az alakítása, hogy Emmy-díjat is kapott érte.

A Földindulás New Yorkban című filmben egy egész metropoliszt dönt romba egy óriási földmozgás, a férfi nézők szívét pedig a Baywatch-ból és az Úszó erődből ismert Erika Eleniak ejti rabul. Bemutató két részben: március 23-án és 24-én este.

Március utolsó hétvégéjén a 2005-ös Szupernova című filmben pedig nem kisebb feladat vár a tudósokra, mint hogy megakadályozzák a Nap felrobbanását. A filmben három jól ismert színész is szerepel: a kormánynak dolgozó szigorú ügynököt Az elveszett ereklyék fosztogatóival népszerűséget szerzett egzotikus szépség, Tia Carrere alakítja, a tapasztalt asztofizikus szerepében a Golden Globe-díjas Peter Fondát láthatjuk, míg a mindenre elszánt főhőst, aki a Világ megmentésén fáradozik, a Beverly Hills 90210 egykori tinisztárja, Luke Perry játssza.

Ebben a hónapban egy izgalmas újdonság is bemutatkozik a Film Mánián: minden péntek éjjel halálra rémítjük kedves nézőinket, ezek az esték ugyanis a horrorfilmek jegyében telnek majd. Követve a nemzetközi trendeket, két zombifilmmel indítunk: Az élőhalottak éjszakája 2006-os verziójával és folytatásával, Az élőhalottak éjszakája - Újjáélesztés című horrorral, amely 2012-ben készült, és a Film Mánia mutatja be először Magyarországon. A sorozat harmadik filmje a Veszélyeztetett faj , amelyben gyilkos földönkívüliek kezdik tizedelni az emberiséget. Végül pedig műsorra tűzzük Az élő múmia című horrort, Tony Curtisszel a címszerepben.

Akik a hagyományosabb kikapcsolódást kedvelik, azok számára is tartogatunk kihagyhatatlan filmeket márciusban. Március 18-án és 19-én este egy kétrészes bűnügyi film, a Hamis tanú kerül műsorra a skót színész, Dougray Scott főszereplésével.

A vígjátékok szerelmeseinek a Fülenincs nyúl című német romantikus komédiát ajánljuk, amelynek írója, rendezője és főszereplője egyaránt a német sztár, Til Schweiger. A filmet március 30-án 19:10-től mutatjuk be.

A Film Mánia márciusi kínálatához kellemes borzongást és jó szórakozást kívánunk!